danas je 30.9.2023

Input:

Otpremnine i bolovanja

11.11.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:26:46

Poglavlja

Sažetak:

Videoseminar će odgovoriti na pitanja čime je određeno pravo na otpremninu, koje vrste postoje te tko ima pravo na nju, pod kojim uvjetima i u kojoj visini, a spomenut će se i menadžerske otpremnine.

Drugi dio webinara obrađuje temu bolovanja odnosno što je to bolovanje, tko ima pravo na bolovanje, naknada place za vrijeme bolovanja i tko ju je dužan isplaćivati, do kojih rokova teret pada na poslodavca te koje su vrste naknada te koliko iznosi najviši, a koliko najniži iznos naknade.

Sadržaj:

  • Kada se isplaćuju otpremnine
  • Visina otpremnine
  • Menadžerske otpremnine
  • Vrste bolovanja
  • Naknade za bolovanje

Predavač

struč. spec. oec. Ivan Vidas

struč. spec. oec. Ivan Vidas

Ivan Vidas, struč. spec. oec. – radno iskustvo krenuo stjecati kao specijalist za obračun plaća i drugog dohotka  u velikim poslovnim sustavima da bi danas karijeru gradio u svijetu financija u međunarodnom okruženju. Kao menadžer kompanije koja se bavi računovodstvom, obračunom plaća i HR -om svakodnevno se bavi pitanjima privlačenja novih zaposlenika, kreiranja financijskih paketa, provođenja intervjua, razvoja djelatnika te sveopćom HR – politikom. Autor je brojnih članaka iz područja financija, HR-a i radnog prava koji su objavljeni u vodećim časopisima koji pokrivaju ta područja. Aktivan je mentor pripravnicima i osobama bez radnog iskustva koje zanima svijet financija i radnog prava. Od strane njemačke certifikacijske kuće dodijeljen mu je certifikat stručnjaka za radno pravo.