Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Izvanredni otkaz zbog konzumiranja alkohola

2.8.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer

2021.14.2.2 Izvanredni otkaz zbog konzumiranja alkohola

Nives Baškiera, mag.iur.

Radnik je na poslu uhvaćen kako konzumira alkohol te mu je izmjereno 1,90 promila. Poslodavac namjerava uručiti izvanredan otkaz. Stoga, u slučaju izvanrednog otkaza je li potrebno prethodno savjetovanje sa sindikalnim povjerenikom unutar tvrtke? Treba li staviti pouku o pravnom lijeku? Točnije, omogućiti da se radnik može obratiti poslodavcu u roku od 15 dana zbog poštivanja zaštita prava radnika.

Člankom 116. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19) propisano je da poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć. Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji.

Nadalje, radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku od petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo,

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: