Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Uvjeti rada radnika koji rade na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme

7.7.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer

2021.13.1.3 Uvjeti rada radnika koji rade na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme

Ivan Vidas, struč. spec. oec.

Ugovor o radu na određeno vrijeme i uvjeti rada radnika koji rade na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme uređeni su Zakonom o radu (NN 93/14, 127/17, 98/19, dalje u tekstu; ZR).

U pravnoj se teoriji ugovor o radu na određeno vrijeme određuje kao ugovor o radu na određeni ili odredivi završni rok (ugovor o radu kojemu je dodan završni rok). Naime, za razliku od ugovora o radu na neodređeno vrijeme, za ugovor o radu na određeno vrijeme nije potrebno donošenje posebnoga akta o njegovu prestanku, već on prestaje samim istekom roka koji su stranke usuglasile prilikom sklapanja ugovora. Ugovor o radu u pravilu se sklapa na neodređeno vrijeme. Sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme zakonom se predviđa kao iznimka pa ako ugovorom o radu nije određeno vrijeme na koje je sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme.

Sa stajališta poslodavca takvim ugovorima omogućava se odgovarajuća fleksibilnost (poslodavac izlazi iz toga odnosa samim protekom određenoga vremena), a predstavlja i instrument sniženja troškova rada (jer su kod prestanka toga ugovora poslodavci oslobođeni zakonskih obveza po osnovi otpremnine). U tom smislu koristi se i s ciljem smanjenja troškova rada na kojima mnogi poslodavci grade svoju konkurentsku sposobnost na tržištu. Posljedica niskih troškova rada je mogućnost poslodavca da intenzivira produktivnost, umanji pritisak

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: